Contactaţi-ne: 0787423561

Pisică sau cățel?

Decizia despre ce animal de companie ți se potrivește ține nu doar de afinitatea ta pentru o specie sau alta, ci și de stilul tău de viață. Dacă ești o persoană activă și vrei să te menții așa, alege ca tovarăș credincios un cățel. Fie iarnă sau vară, frig, ploaie, ninsoare sau vreme bună, cățelul te va scoate din casă de cel puțin două ori pe zi, ceea ce este foarte bine, atât pentru condiția ta fizică, dar și ca „medicament” antidepresiv. Dacă însă vrei să ai parte de un suflețel care să te susțină, dar să nu te solicite fizic foarte mult și să ai și mai multă libertate de mișcare fără ca acesta să depindă complet de tine, atunci alegerea e simplă, ia-ți o pisicuță.

 

Din punct de vedere al îngrijirii și al periodicității cu care se vizitează cabinetul veterinar, cățeii sunt duși un pic mai mult la doctor. Acest lucru se întâmplă pentru că trebuie deparazitați extern în mod regulat, ieșind afară, aceștia au riscul de a lua căpușe. Pentru pisici nu trebuie luate aceste precauții, în afara cazului în care locuiești la curte, iar acestea obișnuiesc să iasă afară. Statistic, însă, pisicile sunt mai ușor de întreținut.

 

Ca speranță de viață atât pisicile cât și cățeii de talie mică stau mai bine decât câinii de talie mare. Comparativ, dacă un pekinez trăiește în medie 15 ani, un dog german are o speranță de viață de doar nouă ani. Pisicile se învârt tot pe la 15 ani în medie, iar din experiența mea am observat că cel mai mult trăiesc birmanezele. Nu am citit acest lucru într-un studiu, este pur și simplu o constatare personală, în urma a peste 20 de ani de practică de medicină veterinară.

 

Dr. Florentin Vrînceanu

Medic Veterinar, Fondator și Coordonator clinica Novavet

You might also like

Subscribe to Our Newsletter